Gyep telepítés és fenntartás, öntözőrendszer telepítés 

Érdekes tény, hogy az országutak mellett látható napraforgó és búza mezők mellett egy-egy egységes zöldterület is mennyire szemet gyönyörködtető látvány. Teljesen természetes, hogy mindannyian szeretnénk, ha a saját kertünkben is gyönyörűen zöldelne a füvünk az év minden szakaszában. Ehhez persze nem csak fű telepítés szükséges, hanem a szakszerű kezelése is (öntözés, gyeptrágyázás, gyepszellőztetés, tápanyagpótlás, gyomtalanítás, esetleg fű pótlás).

A kézi fűmagvetés mellett a gyepszőnyeg telepítést részesítjük előnyben. Mindkét módszernek meg van a maga előnye és hátránya. Míg a fűmagvetés olcsóbb megoldás, addig nem szabad elmenni, amellett a tény mellett se, hogy jóval több idő és energia ráfordítást igényel ahhoz, hogy szép legyen. Hiszen egyrészt folyamatos ápolást igényel (gyorsan gyomossá válik, gombásodásra hajlamos, gyakran kell nyírni, míg meg nem erősödik), rendszeresen locsolni kell és mindemellett míg a gyepszőnyeg telepítést követően rövid időn belül szép, összefüggő fű a magvetéssel viszont jóval lassabban érhetünk el látványos eredményt.

A szakszerű felmérés után, gyom mentesítünk, kiválasztjuk a megfelelő gyep fajtát, ha szükséges fellazítjuk a talajt és a tápanyagpótlásról gondoskodunk.

A füvesítés megkezdése előtt fontos a felmérés, mely során meghatározunk néhány dolgot, így nagyobb a valószínűsége, hogy elkerüljük a későbbi csalódást. :)

Először is gondold át, hogy pontosan mire fogod használni a füvet, hiszen nem csak minőségben, de gondozásukat is tekintve léteznek nemesített gyepek /példának okáért képzeljünk el egy kis csobogóval ellátott tavacskát, melyet keskeny sávba fű vesz körül..ezt a füvet első sorban nem focipályaként fogjuk használni, ezért nem szükséges vastag szálú, strapabíró fű, hiszen ez a rész inkább díszítő jellegű:) /.

Aztán figyelembe kell vennünk azt is, hogy milyenek a természet adta lehetőségeink a területen. Tehát gondosan vizsgáljuk meg a talaj minőségét, milyen a csapadék ellátottsága és milyen arányban éri napsütés a felületet és mennyire van árnyékban.

Ezek a főbb tényezők amikre érdemes figyelni, de persze van még néhány elvégzendő feladat még a füvesítés megkezdése előtt.

Sokban megkönnyítheti növényeink és gyepünk szépen tartását, ha szakszerűen telepítünk egy öntözőrendszert, hiszen sokkal jobb hatásfokkal gondoskodik a kertünk vízellátásáról.

Ezenkívül számos előnnyel rendelkezik még egy automata öntözőrendszer, például könnyedén oldott tápanyagot juttathatunk a talajba. De ne felejtkezzünk meg arról se, hogy az öntözőből szétáradó vízpermet leköti a port, ezzel frissítve a levegőt.

Áraink minden esetben egyediek

Kérünk vedd fel velünk a kapcsolatot további információkért! :)