Felmérés, tervezés, építés  

Ha az időjárás engedi szabadidőnk nagy részét csodálatos kertünkben tölthetjük el. Mindannyian olyan kertet szeretnénk, mely egész évben gyönyörködteti a szemünket, örömöt és megfelelő helyszínt ad pihenéshez, baráti- és családi összejövetelekhez és természetesen mindemellett adott esetben kiváló színteret nyújt egy kis játékhoz is.

A kerttervezés igen aprólékos munka, hiszen nem csak a növények elhelyezést foglalja magában, hanem fontos, hogy a telken lévő épületek és maga a kert egy közös egységet alkosson.

Ha vannak konkrét elképzeléseid vagy ha egyáltalán nincs ötleted, akkor is tudunk neked segíteni hiszen egy számodra megfelelő időpontban szívesen megnézzük a kertedet, meghallgatjuk a terveidet, segítünk az álmodozásban illetve abban is hogyan lehetne a maximumot kihozni a kertedből.

Van néhány dolog, ami ugyan apróságnak tűnhet, de mi úgy gondoljuk, hogy nagyon fontos mikor tervezünk, mert a gondos tervezés során önálló arculatot adhatunk kertünknek, mely a mai rohanó világban segít kicsit közelebb kerülni a békés természethez is!! :)

1. Már a legeslegelején figyelembe vesszük, hogy milyen célt fog betölteni az elképzelt kerted az életedbe valamint fontos gondolni a kert felhasználóira is! /nyilván más jellegű a felhasználás egy virágos díszkert esetében, mint egy játszótérrel felszerelt kertben ahol a gyerkőcök mellett még 3 kutyus is rohangál :) /

2. Ha esetleg a kerted terepadottságai igényelnének nagyobb földmunkákat, de nem szeretnéd, ha gépekkel dolgoznánk, akkor se kell kétségbe esned, hiszen különböző lehetőségekkel megoldható, hogy áthidaljunk nagyobb szintkülönbségeket is.

3. Ha szeretnél a főépületen kívül egyéb építményeket is kertedbe, legyen szó akár medencéről, tóról, kerti sütögetőről, vagy csak egy pihenő kiülőről, egyeztetünk veled és ez alapján keresünk megfelelő burkolatot, kerti bútort, illetve ez alapján alakítjuk ki a közlekedő felületeket, hogy a végeredmény azt az érzést nyújtsa, amit valóban szeretnél tapasztalni saját kertedben.

4. Gondolunk azokra a pontokra amik közvetlenül a kerthez kapcsolódnak például a kertbe vezető tipegőket, vagy a kertre néző helységeket is, legyen az akár egy ablak vagy egy terasz.

5. Szintén apróságnak tűnhet, de nagyon nagyban befolyásolja kertek látványát, ha nem feledkezünk meg a kerti világítás megtervezéséről sem, hiszen a világítás nem csak abban segít, hogy balesetmentesen közlekedhessünk kertünkben, hanem remek hangulatot kölcsönözhetünk a sötétben is és gyönyörködhetünk növényeinkben éjjel nappal.

...ezeken kívül pedig még számtalan dolog van amire figyelünk, mind a tervezés közben, mind pedig a megvalósítás közben. A legeslegfontosabb az, hogy a végeredmény az elképzeléseidnek megfelelő legyen!! :)  Ez persze magában foglalja azt is, hogy lehet, hogy már a kivitelezés közben támad egy ötleted, amit szeretnél megvalósítani...Pont ezért, ha szeretnéd végig kísérheted a munkálatokat és jelezheted, ha valamit mégis másként szeretnél. Ez esetben igyekszünk frissíteni a terveken, hogy a végeredmény mindenképpen hiányérzet nélkül legyen megvalósítva számodra. :)

Áraink minden esetben egyediek

Kérünk vedd fel velünk a kapcsolatot további információkért! :)