Kajszibarack
Érési idő: július 10-től
Gyümölcs: igen nagy, lapított tojásdad alakú, narancssárga, kárminpirossal mosott, lédús, aromás ízű
Termőképesség: bőven terem de kissé fagyérzékeny
Felhasználás: friss fogyasztásra és konzervipari felhasználásra is egyaránt alkalmas
Pollenadói: magyar kajszi, ceglédi bíborkajszi
Érési idő: július 15-től
Gyümölcs: nem túl nagy, kissé lapított, enyhén molyhos, magbele édes, zamatos, lédús, aromás ízű
Termőképesség: korán terem, nagy termőképességű, kissé fagyérzékeny, viszonylag jól viseli a lehülést
Felhasználás: friss fogyasztás, konzervipari felhasználásra
Pollenadói: öntermékeny
Érési idő: július közepe
Gyümölcs: középnagy, gömbölyű, pirossal mosott, fénylő héjú, kemény, zamatos ízű
Termőképesség: korán termőre fordul, nagy termőképességű
Felhasználás: kiváló beltartalmi tulajdonsága miatt első sorban friss fogyasztás
Pollenadói: magyar kajszi, pannónia, ceglédi bíborkajszi
Érési idő: július közepe
Gyümölcs: középnagy, gömbölyded, narancssárga, kárminpirossal mosott, enyhén molyhos, aromás, édes ízű
Termőképesség: korán termőre fordul, nagy termőképességű, virágai kissé fagyérzékenyek, Európa legelterjedtebb fajtája
Felhasználás: friss fogyasztás, mindenféle feldolgozás
Pollenadói: öntermékeny
Érési idő: július eleje
Gyümölcs: középnagy, lapított kúp alakú, sötét narancssárga, apró piros pontokkal, rostos, lédús, jó ízű, magvaváló
Termőképesség: jó termő, viszonylag fagytűrő
Felhasználás: befőzésre, aszalásra és friss fogyasztásra is alkalmas
Pollenadói: gönczi magyar kajszi, ceglédi piroska
Érési idő: július vége
Gyümölcs: nagy, narancs színű, pirossal mosott, sötétpirossal pontozott, lédús, finoman rostos, kissé savas
Termőképesség: rendszeresen és bőven terem, fagytűrése és télállósága átlagon felüli, termésbiztonsága jó
Felhasználás: friss fogyasztás, feldolgozás
Pollenadói: öntermékeny
A készletünk folyamatosan változik ezért kérünk érdeklődj, telefonon, e-mailben, vagy látogass el hozzánk!! :)